vrijdag 6 september 2013

De eerste week is al om

Romeo presenteert vrije tekst 1: Op reis naar de Dominicaanse Republiek.
Tibo presenteert vrije tekst 1: De tennisclub.

In de namiddag gaan we zwemmen in De Blaarmeersen.

donderdag 5 september 2013

Praatronde

Finn vertelt dat hij gisteren met het gezin met een speedboot is gaan varen. Achter de boot werd een touw gehangen en dan kon je "wakeboarden". Dat is een soort van waterskieën.
Hij zag ook binnenschepen. Hij heeft op de Leie gevaren. Dat is een rivier. Die kronkelde dus daar moest traag worden gevaren. Op het kanaal mocht je snel want dat gaat rechtdoor. Een rivier is natuurlijk, een kanaal is door de mens gegraven.

Sanae heeft een reclame gezien waarin een soort gsm alles kan wat een laptop kan. Dus denkt ze dat de laptops zullen verdwijnen. Finn denkt van niet want een laptop heeft een groter scherm en is handiger om op te werken. Computers worden steeds kleiner, maar kunnen steeds meer. Er zijn nu laptops die je kan omvormen tot een tablet. Hoe zou het komen dat die toestellen steeds kleiner worden? Dario: vroeger hadden ze nog niet de technologie van nu. Waar ze vroeger een boel kabels nodig hadden, hebben ze nu chips en processors.

zondag 1 september 2013

Vanaf dit schooljaar met drie

In het nieuwe schooljaar 2013-2014 starten we drie leefgroepen claase-uniques in het lager, want we gaan in het lager van 38 naar 47 kinderen. Naast onze groep en die van Leentje is er nu ook de groep van Heidi. Om deze groep te kunnen samenstellen moesten enkele kinderen onze leefgroep verlaten: Andreea, Isra en Naomi. Natuurlijk zullen zij nog veel samenwerken met ons.
Onze groep bestaat uit 17 kinderen waarvan 6 nieuwkomers:
Fatemeh (6jaar), Ahmed (6jaar), Alexander (6jaar), Aimane (7jaar), Romeo (7jaar), Tibo (10 jaar).
De 11 oudgedienden zijn:
Astrid (6), Manon (7), Nour (7), Sam (7), Angelina (7), Yassin (7), Arthur (8), Dario (10), James (11), Finn (11), Sanae (12).
Ik wens alle kinderen en hun gezinnen een boeiend schooljaar toe.
Micha