woensdag 2 april 2014

Doet groeien pijn?

Alexander: Waarom hebben sommige mensen een lange tong. Sam: Micha is wat groter, dus zijn tong zal wel wat langer zijn. Dario: sommigen groeien snel, anderen groeien trager. Micha: Dat zijn nu eenmaal de verschillen tussen de mensen.

Manon: voel je dat je groeit? Doet dat soms pijn? Romeo: in je mond voel je dat soms. Je mond scheurt dan in het hoekje. Manon: ik voelde het aan mijn hand. Dario: aan mijn voeten voel ik dat niet, aan mijn benen wel. Je huid rekt en dat doet pijn. Tibo: je groeit van groenten.

Gaat groeien snel? Wat gebeurt er als je groeit? Kan je mond scheuren van het groeien? Hoe weet je dat pijn is door het groeien? Wanneer en hoe stop je met groeien? Vervel je als je groeit, zoals bij een slang? Groeien je hersenen groeien of ontwikkelen ze gewoon verder? Kan je krimpen?

dinsdag 1 april 2014

Ik heb recht op persoonlijke ruimte voor mijn spullen

We kiezen een nieuw kinderrecht voor april: Ik heb recht op een persoonlijke ruimte voor spullen.
We hebben het over ons probleem met opslag. Micha doet een nieuw voorstel ipv een kast: iedereen een doos van Ikea en de portfolio's worden gebruikt om de kunstwerken in op te slaan. Het idee wordt goedgekeurd. Micha zal kijken wat die bakjes kosten.

Angelina heeft het klaskasboekje klaar gemaakt en versierd.

Regelen: Wie gisteren niet goed opruimde in het klei-atelier mag er een poos niet in.

maandag 31 maart 2014

brandweerman worden

Astrid: heeft een folder over brandweerman worden. Hoe word je brandweerman? Sam: een barbecue lang aanzetten, die vliegt in brand en dan blussen. Lindsay: gewoon als je een brandje blust. Romeo: je moet oefeningen doen, ook kinderen mogen brandweerman worden. Tibo: veel in boeken kijken en in brandweerwagens kijken, op ladders kruipen en testjes doen. Dario: er is een school voor brandweermannen. daar word je getraind. Het is niet toegelaten voor kinderen. Sanae: het is zwaar werk want een brandweerslang is zwaar.
Wat doet een brandweerman? geknelde mensen bevrijden, helpen bij overstromingen, brand blussen.