maandag 2 maart 2015

Hoe zijn medailles ontstaan?

praatronde 2 maart

Door computerproblemen heeft onze blog een poosje stil gelegen.

Romeo: wat was het eerste atelier ter wereld? Dit vinden we een rare vraag want we kunnen daar niet op antwoorden. Zodra de mensen binnen begonnen te werken, had je een werkplaats of atelier.

Astrid: toont medailles van skiën. Het lijkt op goud, maar het is het niet. Yassin is ook al gaan skiën en kreeg toen geen medailles. Astrid: wij moesten tonen wat we konden, het was geen wedstrijd.
Waarvan komen medailles? Astrid: bij de eerste wedstrijden wisten ze niet wat geven. Bastiaan: vroeger kreeg je een broche om op te spelden. Dit wordt een nieuw wereldonderzoek.

Bastiaan: tante gaat trouwen. Mama mag getuige zijn. Die mag de handtekening zetten. Waarom trouwen mensen? Daar is al een onderzoekskaart van. Zal Bastiaan bruidsjongen zijn? Hij wil dat niet. Er wordt rijst gegooid en het bruidsboeket wordt weg gegooid.

Tibo: hoe komt het dat het lijkt of de wielen achteruit draaien als een auto snel rijdt? Finn denkt dat het met je ogen te maken heeft. Je ogen kunnen het niet volgen en om de één of andere reden lijkt het zo. Yassin: het is soms wel en soms niet. Een nieuw onderzoek.