woensdag 8 oktober 2014

Hoe zijn feestdagen ontstaan?

Praatronde 8 oktober

Micha is naar een rommelmarkt geweest en schenkt enkele dingen aan de klas/school: een grote lampenkap voor de staande lamp in onze kring, een slazwierder (schildertechniek), houten zetletters (drukatelier), een gasmasker (drama-atelier)

Sam: wie heeft dag van de leerkracht verzonnen? Bastiaan: waarschijnlijk is er die dag iets gebeurd met een leerkracht. Finn: misschien door de ouders bedacht om iets terug te willen doen. Misschien in één school begonnen en hebben andere mee gedaan.
Welke feestdagen bestaan er nog? Wie heeft die bedacht, wanneer en waarom? Tibo: de burgemeester. Welke buregmeester dan? Elke gemeente heeft er wel eentje. Aimane: de koning. Welke koning dan?
Dit wordt een nieuw wereldonderzoek.

Romeo: een te hard opgeblazen bal klapt niet, een ballon wel, waarom? Bastiaan: het vel van de bal is dikker.

Bastiaan: waarom zijn de lekkere dingen ongezond en de niet-lekkere dingen gezond? Astrid: alles is gezond en ongezond omdat je te veel kan eten van bepaalde gezonde dingen. Sam: te veel en te weinig is altijd ongezond. Yassin: ik vind een appel wel lekkerder dan een snoep. Het hangt af van wat jij lekker vindt. Finn eet bv. graag spruitjes.
Dit wordt een nieuw wereldonderzoek.