donderdag 6 oktober 2016

Alexa Meade

praatronde 6 oktober 2016

Meymouna: Jumpsky is een trampoline park. Ze ging er omdat haar broer zot is van salto's. Je moest speciale kousen dragen.

Yavuz: vraagt zich af hoe de eerste auto's zijn ontstaan. Arthur had daar een onderzoek over en hij gaat het eens ophalen.

Micha toont een film over de kunstenares Alexa Meade. Ze beschildert mensen en hun omgeving in een impressionistische techniek. Dan fotografeert ze het tafereel of laat ze de figuren tot leven komen in een choreografie.

Verslag Amélie B , Barbara

woensdag 5 oktober 2016

Muren tussen volkeren

praatronde 5 oktober 2016

postbode:
We hebben van Unicef posters gekregen om in te schrijven als wereldklas voor de kinderrechten.
Amélie B: nee we hebben al te veel rond de kinderrechten.
Astrid: we hebben al 12 uitstappen over het jaar.
Isra: twijfelt.
Andreea: als we dat er nog bij doen dan hebben we al te veel.
Micha: Het lijkt meer voor klassen die nog niets doen rond kinderrechten. Wij staan al verder. Het is met lesjes en zo.

Amélie B.: Duitsland was vroeger in 2 delen verdeeld. Papa heeft er nog gewoond. Er was een muur en die is dan weer afgebroken. Na de tweede wereldoorlog was er een meningsverschil tussen Amerika en Rusland. Zij waren de bevrijdingslegers en ze hebben Duitsland opgedeeld. Dwars door de hoofdstad Berlijn kwam een muur. Duitsland werd twee landen: West-Duitsland en Oost-Duitsland.
Micha: geeft nog extra info over de tweede wereldoorlog. Zijn er nog zulke muren in de wereld? Meymouna: de Chinese muur. Donald Trump wil een hek bouwen tussen de VS en Mexico. Micha: in het VK kan je de muur van Hadrianus bekijken (gebouwd door de Romeinen).

maandag 3 oktober 2016

Gordels

30 september 2016

Micha: er is opeens een tapijt in onze klas op ons podium van de kring. Astrid was gisteren jarig en dat was het klascadeau.

Meymoena: heeft in haar straat muntjes gevonden. Het zijn Amerikaanse muntjes van 1980 en 1983. Waarom staan daar jaartallen? Er wordt een vraag toegevoegd aan het lopende wereldonderzoek.

Amélie B: hoe lang is een autoriem? Barbara denkt dat er een minimum en maximum zijn. Isra: er is een rolletje. Isra: Hoe blokkeert de riem soms? Romeo: Dat is voor de veiligheid. Hoe werkt het systeem? Wie beslist hoe de riem moet gemaakt worden? Wat is de veiligste riem en waarom? Waarom zijn er in trein, tram en lijnbus geen gordels?

Wilde Mannen Woeste Wijven

praatronde 3 oktober 2016

Amélie V: Het was dit weekend "Wilde Mannen Woeste Wijven. Dat is een kinderfestival in Gent. Amélie moest daar met haar koor optreden. Barbara was daar ook en ze vond het heel leuk. Micha: waarom zou de stad dat doen? Omdat Gent een kindvriendelijke stad wilt zijn. Wat is er allemaal te doen? Amélie: Spelletjes spelen en toneeltjes. Barbara: Onder de stadshal was er een papieren kop ze hebben hem in brand gestoken.

We bespreken een heleboel binnengekomen mails.