dinsdag 3 mei 2016

Ons zenuwstelsel

praatronde 3 mei 2015

Farida: is bij Makka gaan spelen. Ze heeft er gebokst met echte bokshandschoenen.
Waarom dragen boksers bokshandschoenen? Tibo: om hun handen te beschermen. Om elkaar niet te veel pijn te doen. Is dat wel zo? Waarom motten ze elkaar dan af?

Xena: tante is enkele weken geleden wakker geworden en haar rechterkant hing helemaal door. Eerst was ze in het UZ. Daar is ze ontslagen. Dan is ze naar een ander ziekenhuis gegaan. "Ontslagen" betekent dat je uit het ziekenhuis mag. Het kan ook betekenen dat je je werk kwijt raakt. Het zou een blokkade in de nek zijn. We bekijken het deel over de hersenen in ons wo-boek.

maandag 2 mei 2016

Een drone op school

praatronde 29/4/16

Farida: papa is naar Niger geweest. Ze heeft een muntje mee. Ze heeft de vlag getekend en een kaartje. We zoeken het land op de kaart en bekijken foto's van landschappen en mensen in Niger.

Astrid: heeft een drone mee. We testen hem op de speelplaats

Een levensvraag.

praatronde 2 mei 2016

Romeo: Hoe is de wereld ontstaan? Daar kunnen we wetenschappelijk op antwoorden en ook de godsdiensten willen daar iets over vertellen. Wetenschap werkt met bewijs, godsdienst niet. Micha vertelt iets over de bewegingen van de planeten. We zouden kunnen gaan kijken in het huis van Kina. Otto wilt weten hoe de mens is ontstaan. Hij weet dat er iets te vinden is in ons wo-boek.