zaterdag 17 september 2016

Fossielen

praatronde 16 september 2016

Amelie B  heeft Engelse tongbrekers mee. Tongbrekers zijn zinnetjes die je snel moet zeggen. Ze leest er twee voor. Micha: wij kunnen ook tongbrekers maken als vrije tekst. Micha vertelt verder over beginrijmen en eindrijmen. Er gaan kinderen tongbrekers maken.

Astrid heeft drie fossielen mee. Astrid heeft ze gevonden in Frankrijk. Isra: de fossielen hebben verschillende lagen. Andreea heeft een steentje met verschillende lagen en kleuren. Romeo vraagt zich af hoe die verschillende kleuren daar komen. Barbara weet hoe fossielen ontstaan. Dat zijn dieren die in contact met water komen en er komt dan kalk in. Hoe meer kalk, hoe meer steen er over gaat groeien. Micha: je moet wel heel lang wachten voordat het een fossiel is. Soms wel 1 miljoen jaar.

Na de pauze gaat Micha de fossielen uit ons natuuratelier ophalen en bekijken we ze. Er zit zelfs een bot van een mammoet tussen. Het is nog geen echt fossiel. Daarvoor is het niet oud genoeg. In ons boek van WO vinden we de uitleg over hoe het komt dat er fossielen bestaan.

woensdag 14 september 2016

krantenknipsels bijhouden

praatronde 14/9/16

Meymouna haar mama is naar de kringloopwinkel geweest. Ze heeft een Harry Potterboek gekocht. Er zaten oude krantenknipsels in over het uitkomen van de films. 
Wie houdt krantenknipsels bij? Amelie B. doet dat wel eens. Interessante krantenknipsels mogen altijd meekomen naar de klas om een laats te krijgen in ons docu-atelier.

verslaggever: Romeo