dinsdag 1 maart 2016

Loopnummers en gordels

praatronde 1 maart 2016

Astrid: zag een wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap atletiek. Een buurmeisje liep mee. Ze had de derde plaats. Het was in de Topsporthal in Gent. Hoe zien lopers eruit die sprinten en lange afstand lopen? We zoeken foto's op.

Alexander: zaterdag moest hij oefenen voor een gele gordel in de judo. Er was een strenge meester en hij had bijna niets juist. Romeo: wat betekenen die gordels in de judo?

maandag 29 februari 2016

Hoe komt een film in de cinema?

praatronde 29 februari 2016

Farida heeft haar aquarelpotloden mee. We testen ze uit en ook het verschil met een gewoon potlood.
Xena: is naar Zootropolis geweest in de cinema. De film is eerst in België uitgekomen en dan pas in Amerika. Waarom komen films eerst in Amerika uit? Romeo: de film is in Amerika gemaakt. Een Belgische film zal eerst in België uitkomen. Astrid: in Amerika is Hollywood, waar ze films maken. Yassin: de VS is een groter land en er gaan meer mensen naar de cinema. Daar verkopen de films dus goed. Otto: dan moeten de films eerst in China uitkomen. Zou Amerika het land zijn waar de meeste films gemaakt worden? We denken van wel. Andere landen? Engeland en België, China en Japan, Turkije, Frankrijk, India. Wat moet ik doen om een film in de cinema te krijgen? Otto: in een jury, mensen die dar veel van kennen. Astrid: je moet een verhaal verzinnen, een regisseur zoeken, materiaal, acteurs, cameramensen. Romeo: je mag zelf een beetje beslissen. Komen er ook slechte films in de cinema? Amélie: een trailer komt op een website van een cinema. Als veel mensen de trailer goed vinden, komt de film in de zaal. Romeo: het is zoals liedjes die op de radio komen.
Onderzoek: Hoe komen films in de zaal?