vrijdag 13 november 2015

groeiende dino's

praatronde 13/11

De drie kinderrechtencommissarissen hebben een prijs ontvangen voor onze film rond de kinderrechten. Het zijn een boek en een luisterboek

Alexander: Tibo en hij zijn op de televisie gekomen. Ze waren gefilmd bij Free-time. Iedereen moest een Free-time t-shirt aandoen en een dansje van K3 doen.

Aimane: de dino's uit het ei zijn gegroeid in water. Hoe komt dat. Romeo: daar zitten stoffen in en als daar water in komt groeien die. Tibo vergelijkt het met een spons.

dinsdag 10 november 2015

Thunderstruck

Arthur: laat een filmpje zien waarin twee muzikanten op een cello het nummer "Thunderstruck" van AC/DC spelen. Het publiek uit de 17 de eeuw weet niet wat het meemaakt. We laten even het echte nummertje ook horen.

maandag 9 november 2015

Tibo in Flanders Fields

praatronde 9/11

Yassin (onze postbode) leest de mail voor van de buffalo league. Er zijn wel kandidaten maar ze wonen niet in Nieuw-Gent. Micha vraagt het na. Er is ook een boekje over kinderrechten waarin je kan lezen.

Tibo: bezocht in West-Vlaanderen Kemmel (Flanders Fields), een plaats waar hevig gevochten werd in de Eerste Wereldoorlog. Hij toont foto's en kan er veel over vertellen. Hij heeft ook een folder mee. Astrid wil weten of het daar gevaarlijk is. Neen dus. Woensdag is het 11 november. Dat is de dag waarop de wapenstilstand (het einde van de oorlog) werd ondertekend. Dat was in 1918. Op 11/11 hebben we een vrije dag.