woensdag 7 januari 2015

Water en zijn vormen (aggregatietoestanden)


 Praatronde 7 januari 2015

Bastiaan: in de kerstvakantie heeft het gesneeuwd. De nieuwe pup heeft voor het eerst sneeuw gezien en op bevroren plassen gelopen. Bastiaan woont in Lochristi en daar zijn akkers. Er stonden grote plassen op die bevroren waren. Het ijs kraakte.
Dit is het moment om het brevet weerman/weervrouw te lanceren. We overlopen de puntjes die de weerman of weervrouw moet doen.
We hebben het over de vorm die water kan aannemen: vloeibaar, vast en gasvormig. We zoeken enkele voorbeelden. De woorden smelten, bevriezen, verdampen komen te pas.

maandag 5 januari 2015

nieuwe brevetten

praatronde 5 januari 2015

Er is iets veranderd aan de manier van onze brevetten en bevertaken. Er zijn minder bevertaken en die hebben nu een witte rand. Ze komen op het witte deel van het bord. Niet iedereen heeft een bevertaak. In de plaats komen brevetten die ze kunnen behalen. Sommige hebben een groen randje (wo), andere een paars randje (kunst).

Finn: heeft een houten tekendoos gekregen. Hij heeft ze al versierd. In de doos zit pastelkrijt, een kalligrafiepen, verschillende tekenpotloden, fijne permanentstiften, houtskool. De kinderen willen een rondje met wat iedereen gekregen heeft.