vrijdag 22 november 2013

Een wrat in de klas

Sam toont een wrat op zijn hand. Het ziet er niet zo best uit. Mama heeft er een product op gedaan. Sam denkt dat het is door zich niet goed af te drogen. Yassin betwijfelt dit. Micha: wratten krijg je door een virus in je bloed. Vooral bij kinderen geeft dat wratten. Je hebt dat virus voor je hele leven, en soms, als je wat zwak of vermoeid bent, kunnen dan wratten opkomen. Het betert met ouder worden. In wrat hoor je v-r-a-t. Hier schrijf je de klank -v- met de letter w. Andere woorden zijn wraak, wrak, wreed

woensdag 20 november 2013

In de ruimte

Finn: Hoe leven astronauten in de ruimte? Ze zweven. Hoe komt dat? Er is geen zwaartekracht. Een astronaut wordt niet aangetrokken door de aarde en zweeft. Hoe is het leven? Hoe eet hij? Hoe gaat hij naar het toilet? Hoe drinkt hij? Kunnen ze zwaartekracht activeren?
Misschien vinden we een antwoord in een planetarium.

Sanae heeft een raar gevoel in haar rug als ze lang zit. Ze wil weten wat er gebeurt. We proberen te achterhalen wat ze bedoelt. Het gevoel dat een lichaamsdeel slaapt, statische elektriciteit, een zenuw die te veel wordt geprikkeld, een vermoeid lichaam?


zondag 17 november 2013

Ons aquarium

We brengen ons aquarium in gereedheid voor de vissen die binnenkort moeten komen.