woensdag 3 december 2014

Al die buizen!

Praatronde 3 december

Vandaag is Paulien, student Lerarenopleiding aan HoGent op bezoek in de klas. Ze komt kijken naar kinderen die werken in het drukatelier.

Sam: was mee met Jannes en Tibo naar Plopsaland. Sinterklaas was er en Sam staat op foto's bij de Sint. Finn vraagt zich af waarom Sinterklaas ook daar gaat. Manon: om ook daar kinderen blij te maken. Ok, maar waarom zien we Sinterklaas in zo veel verschillende winkels? Bastiaan: de winkels hebben dat graag. Zo lokken ze volk om winst te maken.

Sam: waarom bestaan er zo veel soorten buizen? Finn: voor kabels en buizen. Uit een buis die we zien vanuit onze klas komt rook. Is dat wel rook? Welke buizen lopen op onze school? Dit wordt een nieuw wereldonderzoek.


Praatronde 2 december

Sam: oma ligt in het ziekenhuis. Romeo wil weten waar Sam dan naar toe moest.

Bastiaan: Waarom begin je soms te lachen als je pijn hebt? Sam: dat is niet bij iedereen zo. Finn: Het heeft te maken met dat anderen lachen en dan lach je mee. Yassin: eerst heb je pijn en dan ga je lachen om de pijn te vergeten. Bastiaan: baby's kan je eerst doen schrikken en dan schieten ze in de lach.
Het is gewoon de manier waarop je er zelf mee omgaat.


Praatronde 28 november

Alexander: heeft een tijdschrift mee. Wat is een tijdschrift? Bastiaan: daarin staan weetjes. Sommige tijdschriften gaan over een thema, bv. natuur, filmsterren, ... Voorbeelden, judo, krant elke dag, tijdschrift wekelijks of maandelijks.