woensdag 26 november 2014

Waardoor verspringt mijn verjaardag elk jaar van dag?

Praatronde 26 november

Astrid: toont een pop-up boek. Ze vindt dit het leukste boek dat ze ooit heeft gezien. Als ze het open vouwt, klapt een volledig huis open. Finn kent dat van verjaardagskaartjes. Hoe bedenken ze dat?
Wat maakt voor jou een  boek leuk? de kaft, prentjes in het boek, moeilijke woorden, kleuren, het genre, de titel, de achterkant (samenvatting), de auteur. Manon neemt met gesloten ogen een boek uit het rek en dan kijkt ze of het haar bevalt.

Bastiaan: hoe komt het dat ik elk jaar op een andere dag verjaar? (eentje er bij). Astrid denkt dat alle dagen samen een oneven getal is waardoor het opschuift. Otto denkt dat hij altijd in het weekend jarig is. Yassin denkt dat het met het schrikkeljaar te maken heeft. Zijn verjaardag sprong ineens van zaterdag naar maandag.

Voorleesweek: de mama van Aimane komt voorlezen, waarvoor dank: Bassie en Adriaan.

dinsdag 25 november 2014

Voorleesweek

25 november 2014

Voorleesweek:

Stefaan, papa van Merel (kleuters) komt vandaag voorlezen in onze groep, waarvoor dank. Als hij klaar is, is de praatronde voorbij.

maandag 24 november 2014

Een lange tijdlijn

Praatronde 24 november

Aliou: Hoeveel eeuwen is er al leven op onze aarde? Het is een gekke vraag om dat in eeuwen te zien. De aarde bestaat al 4 miljard jaar. Een eeuw duurt 100 jaar. Zouden we dit kunnen voorstellen met een tijdlijn?

Voorleesweek:

Elke, mama van Amélie leest twee prentenboeken voor in onze kring.

zondag 23 november 2014

25 jaar kinderrechten in Brussel

Kinderrechtendag 20 november 2014

Onze school is vandaag vertegenwoordigd in Brussel met 20 kinderen uit de drie leefgroepen van het lager. De dag wordt georganiseerd door PLAN België en Unicef.
In de voormiddag ontmoeten we de zeven andere kinderrechtenscholen en doen onze voorstelling (poppenkast in combinatie met film) over vijf rechten uit ons charter.
In de namiddag doen we onze flashmob in de sporthal van Oudergem in aanwezigheid van de koningin. Amélie B. leest onze wens voor aan de koningin.


Praatronde 21 november 2014

We bekijken Karrewiet over de Kinderrechtendag waar we gisteren waren.

Bastiaan: Waarom kan ik mijn handen niet stil houden? Finn: Het bloed stroomt door je lichaam en door die stroming beweeg je een beetje. We doen de test met een stok. Arthur wijst met een stok naar een bepaald punt. Het is heel moeilijk om de punt van de stok stil te houden. In ons lichaam werken verschillende spieren samen om een beweging te maken. Om je hand heel stil te houden, moet evenwicht worden gevonden. Daarvoor moeten spieren samenwerken. Dat is moeilijk, ze corrigeren elkaar voortdurend.

forum: we doen de voorstelling van gisteren opnieuw voor alle kinderen en ouders (poppenkast, film en dans)