maandag 10 februari 2014

Is het heelal oneindig?

Enkele zaken worden geregeld: iedereen moet zijn naam op al zijn werken zetten. Als het gescand is en je naam staat er niet op, weet Micha niet van wie het is en kan hij het niet in de juiste map opslaan.
We moeten straks tijd maken om onze kunstwerken te verdelen.
Micha toont een sjaal die geweven is op een weefgetouw. Wij hebben twee zulke toestellen in het textielatelier in onze klas. Micha zoekt iemand die ons kan opstarten. Sanae zegt dat mama dit kan.

Sam: toont zijn schetsboek.

Romeo: kan zich niet voorstellen dat het heelal oneindig is. Sanae vergelijkt het met de getallenlijn die nooit stopt. Finn: niemand kan weten of het heelal stopt. We kunnen er wel over filosoferen.We reserveren één van onze volgende kringen.

Sanae: een ei dat geopend was stond in de koelkast. Het wit was hard en gekrakeleerd. Wat is er gebeurd? Finn: een kip houdt een ei onder zijn lichaam om het warm te houden. Een ei moet dus warm blijven om goed te blijven. Hij vraagt zich wel af waarom een ei dat niet onder een kip zit dan toch goed blijft. Waaraan ligt het dan wel? Astrid denkt dat de kou het doet omdat de schaal weg is. Morgen gaan we een experiment doen: we zullen een open ei in de koelkast zetten en ook eentje op de verwarming. Finn denkt dat het door de aanraking is met de lucht. Ze zullen dus allebei hard worden. Sanae heeft een ei open gedaan op de grond in Marokko. De grond was zo warm dat het ei begon te koken.