donderdag 24 april 2014

opdrogende zee

Finn deed in de tweede week van de vakantie een breakdancekamp. Hij danst al drie jaar maar had nog nooit een danskamp gedaan. Het was afwisselend, want er was ook grafiti spuiten en beatboxen. Waarom hoort dat bij breakdance? Yassin: Het is om cool te zijn. Dario: Het is allemaal wat heviger, het zijn dingen van de straat. Het hoort bij die cultuur, net als hiphop.

Sam heeft dieren eten gegeven in de vakantie, zelfs schildpadden. Hij moest zelfs een beetje in een show meedoen. Het was in Sea Life. Je kan betalen om de dieren te mogen gaan voederen. Yassin is naar het Boudewijn Sea Park geweest met Tibo en Jannes.

Lindsay: heeft een schelp gevonden op het Story-plein. Iemand zal dat daar hebben gegooid hebben. Maar hoe komt het dat we bv. schelpen vinden in de stenen trappen van het Huis van Kina? In de woestijn vindt men soms schelpen. Hoe komt dat? Aimane vindt schelpen in de zandbak. We hebben het over het bewegen van de aardplaten en het verschuiven van werelddelen. Op die manier worden zeeën soms ineens afgesloten, het water verdampt, de zee wordt steeds zouter. Na een lange tijd is al het water verdampt en blijft er een zoutwoestijn over.