zondag 7 september 2014

Waardoor kriebelt je buik als je snel daalt?

Praatronde 5 september 2014

Bastiaan is gisteren op school gevallen. Zijn knie is gehecht.

Yassin: als je droomt dat je in een attractie zit, heb je echt kriebels in je buik. Hoe komt dat? Finn vindt dromen onlogisch. Op het moment dat je ze droomt, lijken ze logisch.
Vanwaar komen kriebels in je buik? Wat gebeurt er eigenlijk? Er moet een zekere snelheid zijn. Is het in het naar boven gaan of naar het beneden gaan. Altijd naar beneden. Enkel Romeo denkt er anders over.
Manon: het is door de lucht die uit je kleren gaat. Tibo: je zenuwen voeren een beweging uit en het heeft met angst te maken. Bastiaan: er komt lucht in je lichaam in het naar boven gaan en die ontsnapt in het naar beneden gaan. Finn: het is door de zwaartekracht. Dat is waardoor we op de aarde blijven. Je lichaam kan zich niet zo snel aanpassen aan de nieuwe situatie. Astronauten hebben last van hun organen die in hun lichaam zweven. Je organen kunnen even niet mee met de valbeweging. Hoe gaan we een antwoord vinden?
Naar een ziekenhuis. De mama van Astrid. De opa van Alexander. Boeken van het menselijk lichaam. Mama van Bastiaan. Mama Aliou.
Finn zou het uittesten.
We hebben een nieuw wereldonderzoek.