donderdag 8 september 2016

Mag je gewapend rondlopen?

praatronde 8 september2016

Barbara is naar een stripfestival in Brussel gegaan. Om de tien meter was er een orkestje. Er waren ballonnen met stripfiguurtjes op. Micha wat is er op een stripfestival? workshops, boekenstandjes, een signeersessie, enz.

Romeo: waarom hebben mannen tepels als ze geen borstvoeding geven?
Astrid heeft er een boek over. Volgens haar staat  bij het vroege embryo nog niet vast welk geslacht het is. De tepeltjes zijn al aanwezig. Pas nadien ontwikkelt het embryo tot een jongen of meisje. Het wordt geen echt onderzoek, maar wel een werkstuk.

Arthur is naar Frankrijk geweest. Er was een rivier met allemaal ijzeren spullen in die hebben ze met een magneet opgevist. Zijn papa heeft er een neppistool uit gevist en Arthur heeft een echt pistool gevonden. Hij wil dat pistool eens tonen op school.
Micha: Wat doe je als je een wapen zou vinden? Normaal moet je daar een mee naar de politie gaan. Micha vraagt of je een wapen in België mag hebben. Amelie B: ja maar je hebt er een vergunning voor nodig, bv. een jager. Meyouna: in Amerika loopt bijna iedereen met een pistool.
Wat vinden we daarvan? Amelie V: voelt zich niet veilig als er mensen met een pistool rondlopen.

verslag: Romeo