zondag 19 april 2015

Mama of papa?

praatronde 2 april 2015

Vandaag is Anja ziek waardoor we een gewone werkdag in de klas organiseren.

Finn bespreekt de foto van de wereldkalender maart: Astrid: foto van een huis van een kindje dat in het wild leeft. Finn: ziet het er een normaal huis uit? Metalen platen. Het is in Venezuela, Caracas, Finn beschrijft hoe de boeren naar de stad trekken.

Bastiaan: het was gisteren buitenspeeldag. Hij had Zay uitgenodigd. Het was ergens waar je kon meedoen aan activiteiten. Er was een BV: Shaun d’Hondt. Bastiaan staat met hem op de foto en heeft een handtekening. Waarom is dat speciaal om met zo’n persoon op een foto te staan? Yassin: Mensen vinden dat gewoon leuk. Dan hebben ze een bewijs dat ze die echt ontmoet hebben.

Romeo: als mensen scheiden gaan de kinderen meestal bij de mama wonen. Waarom?
Yassin: bij de meeste kinderen zijn ze een week bij de mama en een week bij de papa. Bastiaan: als je ouders samen zijn, kan je daar niet op antwoorden. Hij is evenveel bij de mama als papa maar zijn adres is bij mama, net zoals zijn familienaam van papa. Het is misschien een gewoonte. Aliou: misschien ben je meer gehecht aan de mama, mama’s werken meer.  Romeo is twee weken bij mama en dan een weekend bij papa. Bastiaan: je komt uit je mama, door je mama ben je er. Het is je instinct om bij je mama te wonen. Yassin: het is de keuze van je ouders. Mogen kinderen kiezen? 
Met de groep van levend rekenen gaan we eerst een onderzoekje doen om de juiste aantallen te kennen. Dan wordt het een echt wereldonderzoek.